Saturday, 17 December 2011

BORANG BANTUAN RAKYAT RM500

TARIKH : DECEMBER 2011
TEMPAT : MALAYSIA
REMARKS : BORANG BANTUAN RAKYAT 1MALAYSIA(RM500) mula diedarkan kepada semua rakyat Malaysia yang layak menerima bantuan. Berdasarkan tinjauan/pemerhatian secara tidak rasmi, sambutan daripada orang ramai sangat menggalakkan, boleh dikatakan rata-rata pusat pengagihan borang yg dibuka kehabisan borang.Dalam pada keterujaan mendapatkan borang, ada pihak yang cuba mengambil kesempatan menjual borang tersebut pd harga tertentu walhal borang tersebut adalah PERCUMA(ada tertera pada borang).Sebarang kemusykilan sila rujuk LHDN yang berdekatan.
Borang_BR1M

PEKELILING SBPA(Skim Baru Penjawat Awam)

TARIKH : DECEMBER 2011
TEMPAT : PUTRAJAYA
REMARKS : SBPA VS SSM...Mulai Januari 2012, semua penjawat awam akan menikmati skim baru yang telah dibentangkan oleh PM masa Bajet tempoh hari. Sehingga ke hari ini, masih ramai yang keliru dan kurang jelas tentang beberapa klausa dalam pekeliling ini. Justeru itu, CUEPACS telah memohon JPA membuat penjelasan yg lebih terperinci terutamanya utk bbrp klausa spt exit policy dan kenaikan gaji 7-13%. Pekeliling SBPA 2012

Monday, 5 December 2011

LIMA EXHIBITION LANGKAWI 2011

TARIKH : 06-10/12/2011
TEMPAT : LANGKAWI
REMARKS : LANGKAWI INTERNATIONAL MARITIME & AEROSPACE EXHIBITION kembali semula ke Langkawi. Jom ramai2 kita serbu Langkawi. Lagipun sekarang sekolah cuti TAPI the big problems is cuaca yg tak menentu(musim hujan), susah jugak nak berjalan2 bawak anak2 ni.Silap2 hari bulan demam budak2 tu.Apa2pun kalau ada kelapangan apa salahnya kita sama2 menyibukkan diri di Langkawi.